Despre UAFM

Uniunea Artiștilor Fottogtafi din Republica Moldova (UAFM) a fost înființată în 1995 și în prezent uneste mai mult de 50 de fotografi.

Scopurile și obiectivele principale ale Uniunii sunt promovarea ți dezvoltarea artei fotografice moldovenești, promovarea ei în țară și în străinătate, conservarea și utilizarea creativă a patrimoniului fotografic. Uniunea își stabilește sarcina de a proteja drepturile de autor și interesele fotografilor din organizațiile de stat și publice, întreprinderile private atât în ​​Moldova, cât și în străinătate.

Uniunea Artiștilor Fotografi din Republica Moldova colaborează activ cu Asociația Internațională a Artiștilor Foto (FIAP). În rândul Uniunii, un membru are titlul de Excelență FIAP (EFIAP) și trei care au titlul de Artist FIAP (AFIAP). Saloanele foto internaționale sunt organizate în mod regulat sub auspiciile FIAP.

Pentru a promova și dezvolta arta fotografică, Uniunea organizează expoziții, concursuri, seminarii și conferințe creative, oferă asistență totală mișcării de fotografie amatori în Moldova, inclusiv tineretului.

Uniunea participă la mișcarea fotografică internațională, colaborează cu organizații internaționale și cu sindicatele creative din Georgia, Armenia, Azerbaidjan, România, Ucraina, Belarus.