You are here

PF – reintoarcerea traditiilor

Submitted by admin_Anatol on Sat, 01/25/2014 - 21:46

PF – o felicitare foto  - un gen fotografic, devenit deja traditional, de miniatură fotografica .

Traditia cartilor postale cu felicitare de Crăciun a  început in anii 60 ai secolului trecut , cel mai probabil in Cehoslovacia . Pline de umor și optimism , cu un deosebit farmec fotografic , aceste imagini mici, au caștigat repede inimile cavalerilor fotografiei. In scurt timp cluburile fotografice faceau schimb de colectii, fotografii le faceau cadou prietenilor si apropiatilor.

Datorita tiparului la scara mica si elitarismului sau,iîn mod inevitabil PF au devenit și subiect de colectie . Pentru a obține o PF in propria colectie exista probabil o singura cale: schimbul in ajunul Revelionului pe o proprie creatie! Unele colecții de PF numara in prezent sute de exemplare unice si sunt un material interesant pentru studiu de istorie a fotografiei .

Cateva cuvinte despre "regulile jocului ".

PF moderna , in forma sa actuala este o imagine mica , dimensiunile ei nu depășeasc o carte postala standard.

Atribute obligatorii sunt simboluri PF , derivat de la primele litere ia franceza " Pour Feliciter » (felicitare) sau italiana "Po Felicita » ( fericire ), precum si anul calendaristic , de exemplu, 2006 sau PF '06.

Desigur, se cere si o unitatea stilistica de imagine si text , formă și conținut .... PF este o carte de vizita a fotografului, un distinctiv auto- portret , "performanaa exemplara " – un gen de raport în fața colegilor. Uneori pline de umor , de multe ori filozofice sau avant-garde - aceste imagini sunt intotdeauna originale, precum și autorii lor .

Subiectele PF pot fi foarte diverse . Aceste imagini de multe ori sunt simbolice, deoarece Anul Nou este un pas, un punct de reper , trecerea de la ceva vechi la ceva nou. Astfel ca temele preferate - intersecții , cotituri , drumul spre orizont ... rasaritul sau apusul soarelui ( limita de intrare și de ieșire ) , lumina in intuneric , o fereastra deschisa sau usa , etc.  Ca sa  nu sa se repete de multe ori, autori prefera sa vina cu ceva original : tot felul de asociatii , combinatii de obiecte și proprietati , montaje , reproduceri de documente istorice, scene cu natura statica sau actori.

Uneori, subiectul PF reflectă preferințele estetice ale subiectului , sau un eveniment important în viața lui. De multe ori chiar reflectă situația socială, politică și culturală din țară sau este doar un autoportret - meditație . Și aceasta este o modalitate buna de a transmite unui prieten un pic de buna dispozitie , astfel încât foarte des contine poze umoristice sau pur și simplu amuzante .

Desigur , este imposibil de a aduce  crearea de PF in conformitate cu normele și reglementările generale. PF a fost , este și va fi libera exprimare de opinii , ganduri și filozofie a autorului . Aproape totul este permis . 

Blog images: